Selecteer een pagina

Free publicity. Gratis in de krant op radio, tv. Hoe doe je dat?

Free publicity is hot. Soms komt je (ongewild) gratis in de publiciteit. Er is een nieuwsfeit dat de belangstelling heeft en de media duiken er bovenop. Denk aan Tiger Woods, die kreeg een golf van ongewilde publiciteit over zich heen… Is Free publicity iets voor jou?

Free publicity, gratis in de krant, op radio en tv

Hoe kom je nou ‘gewild’ en gratis in de krant en magazines of op de tv, de radio? De strategie en tactiek bepalen het succes bij free publicity. Als het product of de dienst ‘nieuwswaarde’ of ‘communicatiewaarde’ heeft is dat een goed begin. Hou het product tegen het licht, organiseer een brainstormsessie en schrijf zoveel mogelijk bijzonderheden over het product op: wat kan je ermee; voor wie is bedoeld; waar kan je het kopen; wat kost het.

Free publicity in de praktijk

Met die munitie ga je aan de slag. Als het verhaal compleet is wordt dat vertaald in een persbericht. Ook wordt eventueel beeldmateriaal bijgevoegd. Redacties worden overspoeld met verzoeken om free publicity en zitten niet te wachten op onzinberichten. Zij hebben te maken met hun lezers/kijkers. De eerste regels van het persbericht bepalen of het verder wordt gelezen – en hopelijk gepubliceerd – of in de prullenbak verdwijnt.

Kijk ook hier.

Communiceer duidelijk en bondig wat je wilt vertellen. Wij helpen graag bij het maken van een plan. Een telefoontje naar 010-2499011 of een mailtje is voldoende. Onze ontwerpstudio is in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam.

Wij staan graag klaar om ondernemers en organisaties te helpen met offline- en online marketing communicatie. Afspreken voor een kop koffie om verder te praten?

Wij realiseren offline- en online oplossingen voor ondernemers. Laten we gauw afspreken.

Addit CommunicatieAddit logo, online marketing, Wordpress websites,
Dick Hofman
Louise de Colignylaan 343
3136 NS Vlaardingen
Telefoon 010 – 2499011
Mobiel 0681 – 181773

• Monitored by UpTrends

Contact