Selecteer een pagina

Nieuwe Google Panda update 4.2
Werken aan een hoge positie bij Google is cruciaal

Het ranking algoritme van Google, Panda, krijgt na een jaar een update. Deze update wordt langzamer dan gebruikelijk uitgerold en je zal daarom niet snel het verschil merken. Maar de gevolgen kunnen je wel raken.

Google wil zijn gebruikers, bezoekers die een zoekopdracht plaatsen, de best mogelijke gebruikerservaring geven. Met de nieuwe update van Panda worden de zoekresultaten van websites met een hoge kwaliteit content verder verbeterd (en beloond met een hoge ranking) terwijl websites met een lage kwaliteit content uit de zoekresultaten zullen verdwijnen. Daardoor maken alleen pagina’s met een hoge kwaliteit content kans op een toppositie.

Nogmaals wordt door Google duidelijk gemaakt dat voortdurend onderhoud van de website èn van de individuele pagina’s cruciaal is voor een hoge ranking. Vaak zijn pagina’s onderhevig aan een “overdosis SEO” waarbij bepaalde zoekwoorden onwaarschijnlijk veelvuldig te vinden zijn. Dit gebeurt veelal om de zoekmachine te manipuleren danwel te misleiden. De Panda update bestraft dat met een lage(re) ranking in de organische zoekresultaten.

Een pagina met hoge kwaliteit content is geschreven voor de bezoekers en niet voor de zoekmachines. Door SEO op de juiste wijze toe te passen is de kans op een toppositie beduidend hoger. Het gaat dan om de eigenlijke content die goed beschrijft welke producten of diensten worden aangeboden; bijpassend beeldmateriaal met goede beschrijvende alt-tekst; goede semantiek.

Kijk ook naar deze video:

Google: Panda 4.2 Is Rolling Out Slowly For Technical Reasons