WordPress website maken stappenplan

WordPress wordt door meer dan 100 miljoen websites gebruikt als CMS. Dit gratis CMS is de motor van je website. Met een editor zoals Divi of Enfold kan je je website stylen en helemaal inrichten naar je eigen smaak. Alles begint met een goede installatie van WordPress. Daarvoor heb je een host nodig die de website online zet op één van zijn servers.

Er zijn veel groepen die kennis delen over WordPress en/of je thema (bijv. Divi of Enfold). Als je vragen hebt kan je die daar stellen, meestal krijg je snel antwoord.

Het inrichten van de webruimte die je host heeft gereserveerd doe je met een stappenplan. Hieronder zie je een voorbeeld:

1. Zoek een goede host en regel je webruimte en domeinnaam (kies een host met speciale WordPress pakketten en helpdesk, zoals Hostingsquad of Argeweb)

2. Installeer WordPress. Vaak doet de host dat voor je, je hoeft dan alleen nog naam en wachtwoord zelf aan te maken.

3. Kies en installeer een mooi ontwerp (dat noemen we een theme) zoals Divi of Enfold. WordPress is de motor, het chassis van de website, het theme is de carrosserie waarmee je zelf het uiterlijk van de website bepaalt.

4. Kies een aantal plugins (programma’s die samenwerken met je theme) om de website te optimaliseren en te beveiligen. Begin met Wordfence (beveiliging), WP Fastest Cache (caching), Yoast (SEO) en Smush (afbeeldingen comprimeren).

5. Doe inspiratie op bij vakgenoten, concurrenten en support-groepen.

6. Bouw je website en pak meteen al SEO (zoekmachine optimalisatie) aan.

7. Publiceer de website. Je bent nu online!

 

 

Wij realiseren offline- en online oplossingen voor ondernemers. Laten we gauw afspreken.

Addit CommunicatieAddit logo, online marketing, Wordpress websites,
Dick Hofman
Louise de Colignylaan 343
3136 NS Vlaardingen
Telefoon 010 – 2499011
Mobiel 0681 – 181773

• Monitored by UpTrends

Contact